Naukowo i nie tylko...

..o kosmetykach, żywności i zdrowym stylu życia :)

sobota, 21 września 2013

Surfaktanty kationowe.

›
Nie wiem nawet kiedy przeleciały te 3 tygodnie :o. Mam teraz mnósto obowiązków, a mao czasu. Niestety przyjemności zawsze schodzą na dalszy ...
sobota, 31 sierpnia 2013

Priorytety

›
Cały dzień siedzę i próbuję napisać posta o surfaktantach kationowych. Niestety bezskutecznie. Moje zdolności przyswajania informacji drasty...
5 komentarzy:
wtorek, 27 sierpnia 2013

Wracam :)

›
Follow my blog with Bloglovin Po dość długiej przerwie, z której wytłumaczę się później, wracam :) pomyślałam, że warto zacząć pisać częś...
4 komentarze:
środa, 13 lutego 2013

Formaldehyd - konserwanty cz.2

›
Po długiej przerwie wreszcie publikuję część drugą, którą postanowiłam podzielić na kilka krótszych wpisów. Zapraszam :). Na pierwsze miej...
17 komentarzy:
niedziela, 20 stycznia 2013

Konserwanty

›
Zacznijmy od najważniejszej informacji. Nie ma rzeczy bez konserwantów ;) czyli kolejna wzmianka o kłamstwach producenta :D. Konserwanty wyd...
4 komentarze:
środa, 26 grudnia 2012

Parę słow o chlorku sodu

›
Sół kuchenna - NaCl występuje powiszechnie jako dodatek do różnych produktów, jednak mało kto wie, jakie spełnia funkcje. Ten post powinien ...
2 komentarze:
środa, 19 grudnia 2012

Surfaktanty anionowe

›
Surfaktanty anionowe wzięły swoją nazwę (jak zresztą wszystkie grupy SPC) od ładunku grupy hydrofilowej. Ładunek ten jest ujemny, co zwiększ...
4 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Thalea Charyta
Introwertyczka pragnąca zmiany. Dąże do stuprocentowego zdrowia oraz kondycji fizycznej i psychicznej. Lubię rozmawiać z ludźmi i dzielić się swoimi przemyśleniami. Zapraszam na mojego bloga ;).
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.